Maria Jäger, stickdesigner och grundare av Muchis.
Maria Jäger, stickdesigner.

 

Vill du lära dig att sticka? Kul, det är inte så svårt vi lovar. Bäst är att ta ett steg i taget.

Vad du än tänkt att sticka måste du alltid börja med att lägga upp maskor, att göra en ögla först är lättast tycker många. Stickskolan har gjort instruktionsvideos som visar dig grundkunskaperna – titta på dom – de är bra och tydliga och visar momenten långsamt.

Börja sedan att träna på att sticka räta och aviga maskor. Du kommer ganska långt genom att bara kunna detta. Du kan t ex sticka halsdukar, halspolon, ben- och handledsvärmare mm. Sedan måste du också kunna maska av.

När man ska följa en stickbeskrivning första gången kan man tycka att det är rena grekiskan, med förkortningar och termer man inte begriper som öhpt, masktäthet, omslag osv. Men vi guidar dig igenom. Under Strukturer hittar du olika mönster för flätor, spetsar, mormorsrutor och annat när du känner dig redo.

 

Vi guidar dig steg för steg med videos och andra hjälpmedel.

Det kan ta lite tid innan man lär sig att sticka jämt, att man får till en jämn och fin struktur. Därför kan det vara bra att sticka enklare saker till en början. Så att du bekantar dig med att hålla stickorna och får lite flyt i ditt stickande. När du känner dig färdig för att ge dig på lite ”mer” så kan du kanske börja med minskningar och ökningar för att forma arbetet, använda omslag för att skapa ”hål” och mycket mer.

 

Våra instruktionsvideos är indelade i sju grupper.

Stickskolan har gjort instruktionsvideos som visar dig grundkunskaperna – titta på dom – de är bra och tydliga och visar momenten långsamt.

» Grundmaskor
» Lägga upp/maska av
» Knapphål
» Sticka med fler färger
» Strukturer/mönster
» Tekniker
» Ökningar/minskningar

 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*
*
Website

seventeen − 7 =