Det finns hur många strukturer som helst.
Det går att hitta på en ny varje dag!
När man har fått lite kläm på att sticka räta och aviga maskor, när det börjar flyta på och fingrar och garn hänger ihop på ett naturligt sätt och man lyckas med en jämn och fin stickning, vill man kanske pröva att sticka en struktur. Att sticka samma maskor om och om igen kan bli lite långtråkigt i längden och man vill kanske gå ett steg längre.
.
När det gäller strukturer så finns det precis hur många som helst. Det går att hitta på en ny varje dag! Men de vanligaste är slätstickning, rätstickning, mosstickning och resårstickning. Sedan har du flätor, upphöjda maskor, smock-, väv, och bikupetekniker, tappade maskor, hål och spetsar och mycket mer. Man kan nog säga att vissa strukturer passar bättre än andra för vissa ändamål sas. En resår t ex passar bra om man vill ha lite elasticitet för en kant eller avslutning. Spetsmönster är väldigt vanligt till sjalar osv. Men generellt kan man väl säga att här finns inga lagar och regler, du bestämmer.
Symboler istället för en förklarande text.
Att följa en beskrivning på en struktur kan ibland visas som ett uppritat mönster i form av symboler istället för en förklarande text. En del tycker det bästa är om man har både och, medan andra har svårt att förstå alla symboler, dessutom läser man dessa symbol mönster så att man följer dem från från höger till vänster på räta sidan och från vänster till höger på den aviga sidan.
Ja jag vet, visst är det lite förvirrande. Men har man fått kläm på det där så är det inte så svårt. Man kan också markera de räta och aviga varven på mönstret för att lättare ha koll.