mouche

När man har fått lite kläm på att sticka räta och aviga maskor, när det börjar flyta på och fingrar och garn hänger ihop på ett naturligt sätt och man lyckas med en jämn och fin stickning, vill man kanske pröva att sticka en struktur. Att sticka samma maskor om och om igen kan bli lite långtråkigt i längden och man vill kanske gå ett steg längre.

När det gäller strukturer så finns det precis hur många som helst. Det går att hitta på en ny varje dag! Här visar Stickskolan några exempel på mönsterstrukturer där man använder sig av en del speciella maskor och teknik. Inget av dem är dock särskilt komplicerat.

 

Bubblor – moucher

Ett maskantal delbart med 12 + 5 extra maskor

Bubbla: öka 1 m gm att sticka bågen mellan maskorna vriden rät, sticka 3rm i nästa maska gm omväxlande främre och bakre maskbågen, öka 1 m gm att sticka bågen mellan maskorna vriden rät, vänd, 5am, vänd, 5rm, vänd, 5am, vänd, 5rm, vänd, 5am, vänd, dra nu den 1:a m över den 2:a, den 5:e m över den 4:e (=3 m kvar i bubblan), lyft 2 m tillsammans som om de skulle stickas räta, 1rm, dra de lyfta maskorna över den stickade maskan.

Varv 1 och alla ojämna varv (avigs): avigt
Varv 2, 4, 8 och 10: rätt
Varv 6: 5rm, *bubbla, 11rm*
Varv 12: *11rm, bubbla*, och avsluta med 5rm
Upprepa v 1-12

.

» Fler strukturer och mönstermix

 

 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*
*
Website

five × three =