Gör: Driver Thomas Kvist Yarns collection, med design mönster. Grossist för Artesano och Viking.
Tycker om: Nytänkande och en open mind
Tycker inte om: Snåla människor
Hemsida: thomaskvist.se
Email: thomas.kvist@thomaskvist.se
Mobil: +46 704 95 83 22

.

Thomas Kvist: Månadens profil

Garnfantasten Thomas Kvist är född i Drøbak i Norge. Han är lång och blond och utstrålar energi och vänlighet. Vi sitter i min lilla berså ute på Bogesund i Vaxholm och pratar, med en hel del flygfän som sällskap denna dag. Thomas viftar rätt så häftigt, han gillar inte små djur som flyger….Vi dricker kaffe med bulle och har bestämt att nu ska det bli av.

Jag har under en längre tid velat ha med Thomas på Månadens Profil på Stickskolan, främst för att jag tycker han är en frisk fläkt i branschen. Det är roligt att bolla och spåna idéer med Thomas för han tänker som man säger outside the box…

.

Thomas Kvist Yarns

Thomas är uppväxt i en familj med rötter i den textila branschen. Med en far som producerade textiltapeter och en mor som fortfarande jobbar med Perlehuset, grossist och butik på knappar och sybehör. Thomas jobbade med sin mor som hans säger, mellan 2004-2008. De hade under en tid 8 butiker, bl a en i Stockholm.

.

Thomas vision med TK yarns är att få folk som stickar att lägga lite extra på det material dom använder i sitt handarbete och att hjälpa nya talangfulla designers att komma ut från sina gömmor- helt enkelt vara en springbräda för att inspirera andra till egna projekt och drömmar.

 

.

Thomas Kvist Yarns

 

Hans kreativa sida kom till pass och han höll kurser i smycketillverkning. Intresset och upptäckten för garner blev seriöst på textilmässan i Danmark 2008. En värld uppenbarade sig av fibrer och färger och lukter….garn ska lukta gott säger Thomas. Han tyckte det var oerhört spännande…och som den person han är, en vecka senare blir Thomas agent för Viking i Sverige. Viking var då relativt nystartade och som så mycket annat i livet handlar det om bra timing. Hösten 2009 blir Thomas kontaktad av Tom på Artesano genom tips av designer Marita Rolin. Artesano som också är agent för Manos del Uruguay är en av de mycket få märken som är certifierade fairtrade i branschen, vilket Thomas känner starkt för.

.

Thomas Kvist Yarns

Thomas beskriver sig själv medan han blickar upp som en främmande fågel i branschen som han, i Sverige ska tilläggas uppfattar som ganska protektionistisk. I USA eller England säger Thomas, förstår man värdet av att hålla ihop, man inser att det gagnar alla, hela branschen. Han hoppas på en större öppenhet och startade som ett svar på detta Garn Expo i Örebro där alla som vill ställa ut i branschen är välkomna.

.

Thomas Kvist Yarns

Thomas driver nu även sitt egen garnkollektion Thomas Kvist Yarns. En range av garner i hög kvalité från Italien, han samarbetar också med duktiga designers för mönstersupport.