Sysselsättning: Stickdesigner & äger och driver Garnshopen astrid i Jönköping
Företag: Garnshopen astrid
Hemsida: astridknitting.se
Mailadress: astrid@astridknitting.se
Bakgrund: Personlig assistent, Textilakademin i Värnamo, jobbat tillsammans med designer duon Bric a brac
Gillar: Naturmaterial, skor, skinnjackor & väskor
Ogillar: Sura miner
Favoritdesigner/ förebild: Tracy Neuls (skodesigner) men det finns många designer som är mina favoriter…

[spacer size=”5″]

Månadens designer
[spacer size=”5″] Hela mitt liv har genomsyrats av design och kreativitet, av olika slag Att det blev just Stickdesigner jag blev var efter ett år på Textilakademin. Där upptäckte jag allt det fantastiska man kan göra med garner & design tillsammans, att få det annorlunda genom att våga blanda olika material med varandra, silke och lin, ull & bomull, bomull & lin, och till detta spetsar, knappar och screentryck.

[spacer size=”5″] Garnshopen astrid
Min design bygger på enkla mönster med det lilla extra, det ska vara roligt att sticka, och det ska bli något man vill ha på sig.

[spacer size=”5″]

Jag arbetar enbart med naturmaterial och eco och fairtrade i den mån det är möjligt, och letar ständigt efter nya spännande garner.

[spacer size=”5″] Jag designar och gör mönster med mode, trend & färger. Jag vill bevara det traditionella hantverket men utveckla det till en ny nivå, det behöver inte se ut som det alltid gjort. Som jag tänker, de flesta klädmärken har vår/sommar, höst/vinter kollektioner, och det ändras ständigt, samma vill jag ha in i stickningen, det får ändras, det SKA ändras, för att man ska hitta ny inspiration och glädje i plaggen man skapar. Modet ändras hela tiden och jag vill att stickningen ska få samma utrymme.

Jag jobbade under ett år i Stockholm med stickningen och sålde mina stickade astrid plagg färdiga, allt från långa strumpor till stora koftor och dräkter, till olika butiker runt om i Stockholm & till övriga butiker Sverige. Efter att ha samarbetat med svenska designer duon Bric a brac, så blev det kunder utomlands också. Jag gav ut 2 klädkollektioner om året, en vår/sommar och en höst/vinter. Mina astrid mössor, blev succé och såldes på Designtorgets butiker runt om i Sverige och i deras två butiker i Norge.

[spacer size=”5″] Garnshopen Astrid skyltfönster just nu

[spacer size=”5″] När jag sedan flyttade tillbaka till min hemstad i Jönköping var drömmen att få äga och driva en unik garnaffär, där jag kunde sälja garner av bara naturmaterial, fairtrade och ekologiskt. Och att kunderna skulle kunna sticka sina astrid plagg själva. Drömmen gick uppfyllelse med” pompa och ståt”, nu äger och driver jag min Garnshopen astrid i Jönköping, med kunder från hela Sverige, och utomlands.

[spacer size=”5″] Garnshopen astrid

[spacer size=”5″] Jag har precis varit på den prestigfulla Retail awards, det Stora handelspriset i Stockholms stadshus, där Garnshopen astrid var utsedd till en av de tre bästa butikerna i Sverige. Vilket är helt fantastiskt och sätter verkligen en stämpel på att det jag gör, är något bra. Hoppas vi ses någon gång, ni är varmt välkomna till min butik i Jönköping eller på webshopen, astridknitting.se

kram astrid

[spacer size=”20″]